Deelnemers

Deelnemen aan het koor moet voor iedereen mogelijk zijn.
    Liefst ben je al wat op leeftijd, en gebreken of handicaps mag het deelnemen en het plezier in zingen niet in de weg staan.
    Verbinding van mensen staat voorop, gezellig samen zijn, aangevuld met een gezonde dosis humor.
    Samen dingen ondernemen, in dit geval samen muziek maken, is heel waardevol en doet onze kwalen of mankementen naar de achtergrond verhuizen, of soms helemaal even vergeten.
    Sterker nog, het is het beste medicijn !

Ook als je het gevoel hebt wat buiten de samenleving te vallen, ben je uiteraard ook meer dan welkom.
    Samen zingen, in dit geval in een rock-koor, kan de verbinding en contacten tussen mensen vergemakkelijken.
    Het maakt eigenlijk niet uit wat je samen onderneemt, als je er maar plezier in beleeft.

Vooral het meedoen is de grootste uitdaging, niet de moeilijkheid.
    Je hoeft dus niet heel veel zangervaring te hebben om deel te nemen.
    Je moet het vooral heel erg leuk vinden, dan stralen we dat ook uit als koor!

Gezien we ook echt op gaan treden is het wel van belang dat je er regelmatig bij aanwezig kan zijn.
    Hierdoor komen we samen tot een mooi repertoire en programma.

Repertoire:

Basis voor het repertoire ligt in de vooral in de legendarische Rocksongs.
    "Golden Earring" bandleden bijvoorbeeld, zijn tenslotte de 70 jaar ook al gepasseerd !
    Huidig rockend materiaal wordt ook niet uit de weg gegaan.
    Er zullen veelal Engelse teksten gezongen worden, en deels in het Nederlands.
    Beheers je de Engelse taal niet , zijn er altijd fonetische teksten.
    Dit zijn teksten die op klank uitgeschreven zijn, zodat je lekker mee kan doen.

Repetities:

Tijdens de repetities zal er gekeken worden naar ieders kwaliteiten.
    Er zal voornamelijk enkelstemming gezongen worden met wellicht twee- tot drie- stemmige uitdagingen.
    We kijken wel wie er meedoet, en wat we dan samen aankunnen.
    Teksten worden in grote letters aangeleverd, zodat je het ook allemaal lezen kan.
    Tijdens de repetities zal er gewerkt worden met "Backing Tracks".
    Dit zijn muzikale (Karaoke) bestanden waarop meegezongen kan worden.

Optredens:

Tijdens optredens gaan we dit uiteraard doen met onze eigen Live band "Juba".
    Mooi zou zijn als we in de loop van het proces op diverse festivals in de regio gaan optreden en laten zien dat we ondanks onze leeftijd en gebreken nog tot heel wat in staat zijn.
    Dit is niet alleen voor de buitenwereld (publiek) van belang , maar ook voor jezelf een bewijs dat we nog niet uitgerangeerd zijn.
    Laten we gewoon lekker gek gaan doen!
    Laten we er samen iets moois van maken.

Rok & Rollator Koor, here we come !